Termeulenpost-oud

Termeulenpost

10/03/2024 Door admin Uit

Termeulenpost een stukje oorsprong

In 1897 waagde Hein ter Meulen de sprong en opende hij zijn eerste manufacturenwinkel op de bruisende Nieuwe Markt in Rotterdam.

Met een visie voor kwaliteit en service begon hij zijn reis in de detailhandel, waarbij hij zich richtte op het leveren van hoogwaardige textielproducten aan de lokale gemeenschap.

Zes jaar later, in 1903, verhuisde Hein ter Meulen zijn winkel naar een nieuw pand aan de gedempte Slaak. Deze nieuwe locatie bood meer ruimte en mogelijkheden voor zijn groeiende assortiment en klantenkring.

Hier zette hij zijn missie voort om zijn klanten te voorzien van de beste textielproducten en een uitstekende service.

Termeulenpost roltrappen

Grote groei

De zaken bleven bloeien en in 1912 nam Hein ter Meulen opnieuw een grote stap voorwaarts door zijn winkel te verplaatsen naar een nog ruimer pand in de Hoogstraat.

Dit was een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, omdat het een centrale locatie betekende in het hart van de stad Rotterdam.

Het warenhuis trok steeds meer klanten aan en werd al snel een geliefde bestemming voor shoppers van alle leeftijden.

In 1921 bereikte het verhaal van Termeulenpost een nieuw hoogtepunt met de opening van een groot eigen warenhuis op de Hoogstraat, bij het Oostplein.

Altijd imposant

Dit indrukwekkende gebouw, met zijn imposante gevel en elegante interieur, markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor het bedrijf.

Het warenhuis bood een uitgebreid assortiment aan producten, variërend van kleding en huishoudelijke artikelen tot speelgoed en luxe goederen.

Termeulenpost warenhuis

Termeulenpost groeide uit tot een ware institutie in Rotterdam, een symbool van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Generaties van families kwamen naar het warenhuis voor hun dagelijkse benodigdheden en speciale aankopen, wetende dat ze altijd konden rekenen op de uitstekende service en hoogwaardige producten die Termeulenpost te bieden had.

Termeulenpost erfenis

Hoewel het warenhuis in latere jaren zijn deuren heeft gesloten, blijft de erfenis van Termeulenpost voortleven in de harten van degenen die het hebben gekend en geliefd.

Het is een herinnering aan een tijdperk van vakmanschap en toewijding aan klanttevredenheid, een tijd die voor altijd gekoesterd zal worden in de geschiedenis van Rotterdam.

Tegenwoordig kan je alleen nog online bestellen via TMpost

Termeulenpost gesloten etalage

Tmpost staat helemaal los van het oorspronkelijke warenhuis en de gedane zaken vroeger.

Foto’s ter illustratie

Views: 33